Raak geïnspireerd en verbeter de wereld!

Posted on 19/10/2009

0


Enkele weken geleden kreeg ik van een uitgever het verzoek aandacht op mijn website te besteden aan het boek “Wat LED je?” van Ruud Koornstra. Het eerste wat mij te binnen schoot was dat ik hemLED_omslag_def:Opmaak 1 weleens gepassioneerd had horen spreken over zijn weg naar een onderneming in LED-lampen. Ik was toen erg enthousiast geworden door zijn verhaal. Dus liet ik mij welwillig het manuscript toesturen. Het toeval was dat ik net ziek was geworden en daarom alle tijd van de wereld had om het boek te lezen. Maar ik had helemaal niet alle tijd nodig. Ik had het boek in één ruk uit.

Ja, zo plezierig leest het autobiografische boek door een gepassioneerde ondernemer geschreven. Als mede groene ondernemer raak je als vanzelf in een euforische toestand. Koornstra krijgt zoveel voor elkaar, dat wil ik ook! Maar ja, ik was ziek. Dus mijn euforie eindigde in een hoestende en proestende toestand.

Nu ik weer helemaal de oude ben en terug denk aan het boek, denk ik dat iedere groene ondernemer (ook de groene ondernemer in loondienst) na het lezen van dit boek zich gesterkt voelt. Het is natuurlijk zinvol om plannen te maken, onderzoeken te doen en waarschuwingen de wereld in te strooien, maar het is bevredigender om het probleem aan te pakken. De kleine groene ondernemer kan dat ook, want zoals Bill Clinton zei op Soestdijk “we moeten het juist hebben van bedrijfjes in schuurtjes zonder macht en belangen, die arm zijn en niet goed georganiseerd.”

Ik zit gelukkig niet een schuur, maar wel op mijn slaapkamer zonder macht en belangen. Ik ben in ieder geval erg geïnspireerd geraakt door Koornsta. Lees het boek en raak ook geïnspireerd om de wereld te verbeteren vanuit jouw schuur of slaapkamer.

www.nieuwamsterdam.nl/watledje