Creatief denken is slechts voorbehouden aan a happy few!

Posted on 17/07/2009

0


Deze stelling durf ik te betwisten. Iedereen is creatief, alleen de meesten van ons hebben hun eigen creativiteit afgeleerd. Als kind zijn we namelijk allemaal heel creatief geweest. Ons onderwijs systeem is echter erop gericht analytisch denken aan te leren. Kinderen leren dat er slechts één juist antwoord op een vraag mogelijk is die analytisch bepaald kan worden. Iedere vorm van creativiteit wordt daarbij als onjuist bestempeld of soms zelfs afgestraft. 

Helaas is er in de echte wereld niet slechts één juist antwoord. Vaak zijn meerdere oplossingen mogelijk. Het eerste wat je bedenkt is meestal niet die beste oplossing. Omdat het is afgeleerd, kijken mensen echter niet verder dan de eerste de beste oplossing. Maar met een beetje creativiteit kun je vaak al veel interessantere oplossingen voor problemen ontdekken. 

Gelukkig kan iedereen creatief denken (weer) aanleren, daar ben ik van overtuigd! Daarom organiseer ik tijdens de Hub Summerschool een cursus met de voor de hand liggende naam: Leer Creatief Denken! 

 

Leer creatief denken!

Leer creatief denken!

Dit is een 2-daagse cursus met een dag rust tussen door (incubatie tijd). De volgende onderwerpen komen langs: creatief denken, problemen identificeren, creatief denktechnieken, keuze technieken, ideeën voeden en implementeren en hoe je creatief denken altijd toe kan passen. 

Dag 1: woensdag 29 juli (9:00-15:00)

Dag 2: vrijdag 31 juli (9:00-15:00)

Kosten: 325 euro (ex. BTW), voor Hub-leden 275 euro (ex. BTW)

Locatie: The Hub, Heemraadssingel 219, Rotterdam

Aanmelden via: leercreatiefdenken@dusc-innovation.nl

Meer info: http://www.leercreatiefdenken.nl