The Big Bang materiaalexperts

Posted on 29/05/2009

1


Tijdens de workshop Window of Opportunity worden materialen geanalyseerd en toegepast in duurzame productideeën. De drie materialen die 2 juni aanbod komen zijn: Bamboe, Bio-polymeer en NaBasCo. We hebben drie experts uitgenodigd die hier veel over afweten. 

Expert Bamboe

Hanco Ravelli is zowel ontwerper, idealist, optimist als realist. De laatste jaren krijgen duurzaamheid en met name bamboe als houtvervanger zijn speciale aandacht, www.bamboolea.com 

Expert Bio-polymeer

Rolf Koster studeerde in 1980 af aan de Technische Universiteit Delft en deed vervolgens ruim tien jaar deels internationale industriële ervaring op, gerelateerd aan productontwikkeling en ontwerpen op fabriceerbaarheid met toepassingen van kunststoffen en nieuwe- en geavanceerde materialen. In 2001 behaalde hij het certificaat Register Polymeerkundige (RPK) van Polymeer Technologie Nederland (PTN). Sinds 1992 houdt hij zich bij de faculteit Industrieel Ontwerpen van de Technische Universiteit Delft bezig met onderwijs en onderzoek, de laatste jaren in toenemende mate met productontwerpen en fabriceren met bio-based kunststoffen en nanocomposieten, in samenwerking met bedrijven en andere instellingen.

Expert NaBasCo

Paul Post heeft Integrated Product Design gedaan aan de TU Delft. Bij NPSP doet hij onderzoek naar nieuwe biologische harsen en vezels, en ontwikkeling naar nieuwe/aangepaste productie methoden om nabasco (nature based composites) te produceren. Zijn doel is steeds meer producten met uitsluitend natuurlijke vezels te produceren en de synthetische harsen te vervangen door harsen gemaakt met natuurlijke grondstoffen.