The Big Bang! Update

Posted on 15/05/2009

0


Een zinvolle, duurzame innovatie hebt u pas als er een match is tussen duurzame materialen/technologie en gebruiker/markt. Hiervan zijn Dusc en Pezy overtuigd, en deze gedachte vormt dan ook de basis voor hun workshop The Big Bang.

De workshop is opgesplitst in twee delen. Een deel start vanuit nieuwe materialen, zoals bamboe en biopolymeer. Om duurzame, zinvolle toepassingen te genereren wordt in de workshop de eigenschappen van het materiaal geanalyseerd en de sterktes van het materiaal geïdentificeerd. Materiaalexperts kunnen geraadpleegd worden tijdens de workshop om beter inzicht in het materiaal te krijgen. Dit alles wordt gedaan met behulp van een energiek innovatiespel. Speel dit spel om uw creativiteit te gebruiken om tot onverwachte ontdekkingen te komen. Make the deck and pick your cards!

Het andere deel van de workshop gaat in op gebruikers en hun context. Deelnemers leven zich in een doelgroep in door persona’s te creëren. Vervolgens exploreren ze de behoeftes en emoties van de doelgroep in relatie tot bepaalde thema’s. Hoe verhouden zich deze behoeftes tot duurzaamheid? Een rijk beeld van de gebruikers en hun wereld wordt continue gebouwd tijdens de workshop door middel van collages. Ontdek hoe collagetechnieken en inlevingsvermogen om u tot verrassend logische uitgangspunten leiden voor gebruikersgecentreerde, duurzame ontwerpen!
In de finale ronde worden inzichten uit beide workshops gecombineerd en productideeën gegenereerd. Voor een professionele vakjury worden de ideeën dan gepresenteerd om het winnende idee te bepalen.

Vanuit Pezy Product Innovation zullen Niels van Marle en Sara Andersson het workshopdeel begeleiden dat zich op het exploreren van user benefits richt. Beiden zijn ontwerpers met passie voor gebruikersgecentreerde, duurzame oplossingen.

Lenny van Onselen (Dusc), Silje Rikoll Dehli en Tessa Kalkhoven verzorgen het andere deel. Lenny ontwikkelde als kenner van duurzaamheid en innovatie dit deel van de workshop eerder voor Dusc en O2 Nederland, samen met Silje (specialist in medical product development, http://dehlibeukers.com). Tessa is ontwerper. Verder zijn als specialisten aanwezig: materiaalexpert en ontwerper Hanco Ravelli (www.bamboolea.com) en ontwerper, materiaalexpert en onderzoeker aan de TU Delft Rolf Koster. Meer informatie over de workshop deel Window of Opportunity

Maximum aantal deelnemers: 40
Voertaal: Engels 
Doelgroep: productontwerpers en bedrijfsleven (ontwerpers uit andere disciplines zijn ook welkom maar de voorbeelden zullen minder direct voor hun van toepassing zijn)
Kosten: The Big Bang! Workshop : €15,- (BNO en O2 leden: gratis)

Aanmelden via bno@bno.nl

Verder is er een dagprogramma ingevuld door Dinsdag en BNO. Ga naar  Dinsdag.nu meer informatie hierover.